Wetenschappelijk onderzoek (WO)

Klinisch en fundamenteel onderzoek zijn cruciaal voor de vooruitgang van de geneeskunde. Ook het onderzoek dat het CRG samen met zijn partners uitvoert, dient om onze expertise in het domein van de vruchtbaarheid te verruimen en verdiepen. En dat is dan weer nodig om onze patiënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Vandaag echter staat - als gevolg van het besparingsbeleid - de financiering van onderzoek door de overheid
onder grote druk. Daarom zoeken het CRG en het UZ Brussel steeds naar alternatieve vormen van financiering. Daarvoor spreken we zowel bedrijven als privé-personen aan.

Wij durven te hopen dat u, als patiënt of als collega van het CRG, onze onderzoeksinspanningen wenst te steunen. Dat kan u doen - fiscaalvriendelijk en online - via ons mecenaatsprogramma
Vriend voor nieuw leven.
 

Biologie van de testis

Zie ook de webpagina BITE (Engelstalig).

Deze onderzoeksgroep focust op de biologie van de testis.
  • We doen onderzoek naar het invriezen, kweken en transplanteren van testiculaire stamcellen.
    Daarin zoeken we een oplossing voor mannelijke onvruchtbaarheid veroorzaakt door het verlies van de stamcellen in de zaadbal (die de bron zijn voor het aanmaken van zaadcellen). Dit zou kan een behandeling kunnen zijn om steriliteit te vermijden bij mannen die een kankerbehandeling moeten/hebben ondergaan.
    Zie ook www.oncofertiliteit.be.
  • We doen onderzoek naar in-vitrospermatogenese, d.w.z. de uitrijping in het laboratorium van zaadcellen vanaf stamcellen of andere voorlopercellen. We doen dat in een samenwerkingsverband met nationale én internationale partners: de Universiteit Gent (België), de Universiteit Amsterdam (Nederland), het Karolinska Instituut Stockholm (Zweden), het Hubrecht Instituut Utrecht (Nederland), de Westfaalse Wilhelms-Universiteit Münster (Duitsland), de Universiteit van Edingburgh (Schotland), de Universiteit La Sapienza Rome (Italië) en de Universiteit van Helsinki (Finland).