Studievrijwilligsters gezocht

studievrijwilligsters gezocht

Ben jij een jonge vrouw tussen 18 en 37 jaar? Dan kan je ons misschien helpen.

Het CRG zoekt kandidaten voor vrijwillige eiceldonatieom een eicelpick-up te ondergaan in het kader van een studie om de in-vitromaturatie (IVM) van eicellen efficiënter te maken.

Waarom?

IVM staat voor de verzameling van onrijpe eicellen en de uitrijping daarvan in het laboratorium.
De techniek kan gebruikt worden in de behandeling van koppels met kinderwens waarvan de vrouw met PCO – polycystische eierstokken – gediagnosticeerd is. IVM laat namelijk toe dat je als vrouw voorafgaand aan de eicelpick-up geen (of enkel een lichte) stimulatiekuur ondergaat.
Daarnaast wordt IVM gebruikt om de vruchtbaarheid van meisjes en vrouwen met kanker te proberen vrijwaren voor ze aan de kankertherapie beginnen.
IVM is een innovatieve en veelbelovende techniek, maar vraagt nog het nodige onderzoekswerk.

Wat en waar?

Als je je kandidaat stelt, word je eerst gescreend aan de hand van een bloedafname en een echografie van de eierstokken.
Kom je op basis van deze screening in aanmerking voor de studie, dan zal je in het operatiekwartier van het CRG een eicelpick-up ondergaan. De verzamelde eicellen worden gebruikt voor het onderzoek.

Wat heb jij eraan?

Een AMH-test (bloedanalyse) vertelt hoe het staat met je ovariële reserve en levert nuttige informatie op over je vruchtbaarheid.
Tevens is een correcte vergoeding voorzien.

Meer informatie?

Contacteer de studieverpleegkundige CRG: +32 (0)2 477 66 48
studieverpleegkundigen_crg@uzbrussel.be

Deze studie werd goedgekeurd door de Commissie Medische Ethiek van UZ Brussel en de VUB.