
Hoogtechnologisch, altruïstisch draagmoederschap
Het klinische zorgpad is opgebouwd rond informatieverstrekking, medische en psychosociale screening en begeleiding tot na de geboorte van het kind.
Binnen ons centrum bieden we enkel hoogtechnologisch, altruïstisch draagmoederschap aan.
Hoogtechnologisch draagmoederschap betekent dat het genetisch materiaal van de wensouders (of minstens één van hen) wordt gebruikt om een zwangerschap tot stand te brengen bij de draagmoeder. Zo is er geen genetische link tussen het kind en de draagmoeder en is het de bedoeling dat het kind na de bevalling wordt afgestaan aan de wensouders.
Altruïstisch houdt in dat er een duurzame vertrouwensband is tussen de draagmoeder en wensouders.
Belangrijk
Is draagmoederschap wettelijk geregeld?
Draagmoederschap is in België niet wettelijk geregeld. Naast begeleiding door ons gespecialiseerd team adviseren we jullie ook om contact op te nemen met een juridisch expert of notaris die jullie eveneens verder in het traject bijstaat.
Kinderwens via draagmoederschap
Draagmoederschap is in België (nog) niet wettelijk geregeld. Het is niet illegaal, maar er is ook geen juridisch kader dat de betrokken partijen beschermt. Dat bemoeilijkt de (juridische) procedure. Daarom zetten we sterk in op begeleiding en is een solide vertrouwens-relatie tussen de betrokken partijen onontbeerlijk. Hoe een kinderwenstraject met behulp van een draagmoeder tot stand kan komen in het UZ Brussel, wordt hieronder stap voor stap uitgelegd.
Een aanvraag indienen
Wens je meer info over draagmoederschap of wil je een aanvraag indienen? Neem contact op via mail (info@brusselsivf.be) of telefonisch (+32 2 477 66 99). Bij de aanvraag zal je eerst gevraagd worden een vragenlijst in te vullen en medische informatie te bezorgen.
Gespecialiseerd team
Ons centrum beschikt over een team dat sinds 2016 de aanvragen van hoogtechnologisch draagmoederschap opvolgt en begeleidt. Het team bestaat uit vroedvrouwen, een psycholoog, een fertiliteitsarts en een arts-obstetricus.