Consulteer de meest gestelde vragen

Acupunctuur

De voorbije jaren heeft acupunctuur een opmars gemaakt, ook in de context van vruchtbaarheidsbehandelingen. Mede daardoor zijn reeds tal van studies uitgevoerd om het effect te bestuderen van acupunctuur op vrouwen die een MBV-behandeling ondergaan. Hoewel de bevindingen van verschillende studies elkaar soms tegenspreken, is gebleken dat globaal genomen de toepassing van acupunctuur niet tot een verhoogde kans op zwangerschap leidt bij IVF/ICSI. Wel kunnen deze soms helpen
om te ontspannen, je stress te verlagen en de behandeling dus draaglijker de houden. Doe dus vooral waar jij je goed bij voelt.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.