Consulteer de meest gestelde vragen

alcohol

Als je zwanger wil worden, is het aangeraden om alcohol te beperken. Ook als je nog niet zeker bent of je zwanger bent, wordt aangeraden om alcohol te vermijden in de tweede helft van je menstruele cyclus. De eerste weken van je zwangerschap weet je immers nog niet dat je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap wordt aangeraden om helemaal geen alcohol te gebruiken om elk risico voor de baby uit te sluiten. Wanneer je alcohol drinkt, vernauwen je bloedvaten en krijgt je ongeboren baby dan minder bloed en zuurstof. Je hebt meer kans dat je baby bij de geboorte kleiner en lichter is, waardoor hij een zwakkere weerstand heeft. Ook de kans op miskraam neemt toe, zelfs bij enkele glazen per week. Ook voor je partner is het aangeraden het gebruik van alcohol te beperken want veel alcoholgebruik kan leiden tot seksuele problemen en vermindering van de vruchtbaarheid.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.