Consulteer de meest gestelde vragen

Foliumzuur / vitamines / supplementen

Indien je een zwangerschapswens hebt, is het sterk aangeraden te starten met de inname van foliumzuur. Dit is een voedingssupplement dat deel uitmaakt van het vitamine B-complex en je vooral terugvindt in groene groenten. Foliumzuur vermindert het risico op een neuraal buisdefect bij je baby, ook ‘open rug’ genoemd, met bijna de helft. De inname van extra foliumzuur zou ook preventief werken tegen andere aangeboren afwijkingen, vooral dan ter hoogte van de urinewegen en het hart. Bovendien kan foliumzuur ochtendmisselijkheid verminderen in de eerste zwangerschapsweken en vermindert het het risico op vroeggeboorte.
Elke vrouw die zwanger wil worden begint best meteen met de inname van foliumzuur, idealiter 3 maanden voor je zwanger wordt, aan een dagelijkse dosis van 0,4 mg. Als je zwanger bent van een meerling verhoog je de dosis tot 4 mg per dag. Neem het foliumzuur je hele zwangerschap lang in en ga daarmee door tijdens de periode dat je borstvoeding geeft. Zwangerschapsvitaminepreparaten bevatten 0,4 mg foliumzuur, enkel wanneer je een meerling verwacht dien je dus nog extra foliumzuur bovenop het zwangerschapsvitaminepreparaat te nemen.

Sluiten

Update 27/03/2024: verbouwingen Brussels IVF:

Het einde van de verbouwingswerken is voorzien eind april 2024.

m jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid van Brussels IVF en de balie van ons Labo Andrologie en de bijhorende lokalen  voor het maken van een staal.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  We stellen alles in het werk om de hinder door de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.