Consulteer de meest gestelde vragen

Identiteitscontrole IVF Witness

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn topprioriteit. Zowel bij de bevruchting in het laboratorium als bij de latere embryotransfer worden sluitende identificatieprocedures gehanteerd. Bovendien beschikt Brussels IVF over een geautomatiseerd registratiesysteem dat patiënten en schaaltjes met zaadcellen, eicellen en embryo’s identificeert tijdens het IVF/ICSI-proces. Wanneer je met een behandeling start, maken we voor jou een persoonlijke identificatiekaart aan en koppelen die aan een unieke elektronische referentie. Die referentie wordt via labels met een microchip bevestigd op alle schaaltjes en proefbuisjes die dienen voor de bewaring van jouw zaadcellen, eicellen en embryo’s. Op het moment van de eicelpunctie verzekert het elektronische systeem dat je eicellen worden verzameld in de juiste kweekschaaltjes. In het laboratorium worden die schaaltjes automatisch herkend en gekoppeld aan het sperma van jouw partner of donor. Vervolgens kan de bevruchting plaatsvinden. Wanneer je terugkomt voor de terugplaatsing van (een) embryo(‘s), verzekert het systeem automatisch dat het jouw bevruchte embryo’s zijn die daarvoor gebruikt worden. Hiermee neemt Brussels IVF alle voorzorgen om jouw zaadcellen, eicellen en embryo’s zorgvuldig te bewaken gedurende het hele behandelingsproces.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.