Consulteer de meest gestelde vragen

Ik ben recent in een land geweest waar Zika voorkomt. Wat betekent dit voor mijn behandeling? 

1. Als wensmoeder moet je wachten tot twee maanden na je terugkeer uit risicogebied, of als je ziekteverschijnselen had, tot vier weken na herstel;  
2. Als wensvader moet je wachten tot drie maanden na je terugkeer uit risicogebied, of als je ziekteverschijnselen hebt gehad, tot zes weken na herstel.  
Die periode kan ingekort worden na een negatieve Zikatest op basis van een bloedafname. Deze bloedafname kan je doen vanaf drie weken na je terugkeer uit risicogebied.  

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.