Consulteer de meest gestelde vragen

Ik heb bloedverlies tijdens mijn zwangerschap, wat nu?

We begrijpen heel goed dat bloedverlies tijdens de zwangerschap onrust wekt. Rond 3 en 5 weken zwangerschap, kunnen er wat innestelingsbloedingen zijn (spotting of bruinverlies). Ook later in de zwangerschap, zeker bij IVF/ICSI-zwangerschappen zien we vaak een beetje bloedverlies. Dit hoeft niet noodzakelijk tot een miskraam te leiden. Indien je veel bloedverlies hebt, contacteer je best je arts of counselor. Bij ongerustheid of twijfel kan je een bloedafname laten doen. Een echo vóór 7 weken is enkel op indicatie nuttig. Bij bloedverlies na 5 weken zwangerschap, contacteer je ook best je arts of counselor.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.