Consulteer de meest gestelde vragen

Is het toegestaan om meer dan 1 embryo te laten terugplaatsen? 

Er is bij wet vastgelegd hoeveel embryo’s er maximum mogen teruggeplaatst worden. Onder de leeftijd van 36 jaar mag er voor de eerste en tweede poging slechts 1 embryo worden teruggeplaatst. Vanaf de derde cyclus mogen dit er maximum 2 zijn. Tussen 36 en 40 jaar is dit maximum 2 embryo’s tijdens de eerste en de tweede cyclus. Vanaf de derde cyclus is dit maximum 3. Vanaf de leeftijd van 40 jaar si het aantal embryo’s bij wet niet gelimiteerd.  Bij het terugplaatsen van gedooide embryo’s mogen er steeds maximum twee embryo’s worden teruggeplaatst, onafhankelijk van de leeftijd van de vrouw.   
Dit is zijn de wettelijke limieten in België, echter kan en mag Brussels IVF strenger zijn dan dit. Het is steeds in onderling overleg met je behandelende arts dat het aantal terug te plaatsen embryo’s wordt vastgelegd.  

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.