Consulteer de meest gestelde vragen

Koffie / Cafeïne

Cafeïne en theïne vind je in koffie, thee, fris- en energiedranken en in chocolade, maar ook in sommige pijnstillers en dieetpillen. Heel wat mensen vragen zich af of de consumptie ervan effect heeft op de slaagkans van een vruchtbaarheidsbehandeling. Hoewel er enkele indicaties zijn dat te veel cafeïne je kans op een spontane zwangerschap doet afnemen en risico op miskramen doet toenemen, is er nog geen rechtstreeks en duidelijk verband aangetoond. Hetzelfde geldt voor het effect bij een vruchtbaarheidsbehandeling. Sommige studies wijzen op een verminderde slaagkans, andere kunnen geen verband vinden. Niettemin kan je tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling je cafeïnegebruik best te matigen (tot 2 eenheden per dag).

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.