Consulteer de meest gestelde vragen

Mijn zwangerschapstest is negatief. Moet ik terug op consultatie komen voor een volgende poging? 

Na een kunstmatige inseminatie wordt in de meeste gevallen afgesproken om drie cycli uit te voeren alvorens opnieuw op consultatie bij de arts te komen. Let wel, bij gebruik van donorsperma is het belangrijk om zelf op te volgen of er voldoende voorraad beschikbaar is.
Bij IVF/ICSI-behandelingen wordt gevraagd om na een negatieve zwangerschapstest opnieuw op consultatie te komen.
Indien het gaat om een poging met een gedooid embryo (FET) mag je drie pogingen na elkaar doen. Je dient opnieuw op consultatie te komen bij de arts na deze drie pogingen of wanneer je voordien geen ingevroren embryo’s meer hebt.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.