Consulteer de meest gestelde vragen

Milieu

Het is wetenschappelijk bewezen dat bepaalde chemicaliën en andere hormoonverstorende stoffen op lange termijn een impact kunnen hebben op de vruchtbaarheid. Bepaalde poetsproducten, maar ook cosmetica (vb. haarkleuring, parfum …), voedselverpakkingen, textiel of plastic kunnen stoffen bevatten die in hoge dosis schade kunnen veroorzaken. Bij eventuele bezorgdheden kan je voor vele producten een
plantaardige variant vinden. Bij haarverf kan je de voorkeur geven aan producten zonder ammoniak. Was of spoel groenten en fruit voor je ze eet, gebruik keukenmateriaal vrij van plastic en teflon, verlucht je woning frequent en opteer voor kledij van natuurlijke materialen. De Hoge Gezondheidsraad (2015) adviseert de algemene bevolking om deodoranten, etc. niet te gebruiken na het ontharen of bij beschadigde huid. Meer nuttige informatie vind je via https://www.gezondzwangerworden.be

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.