Consulteer de meest gestelde vragen

Stress

Er is geen eenduidig wetenschappelijk bewijs dat stress een invloed heeft op je vruchtbaarheid of op de slaagkans van een vruchtbaarheidsbehandeling. Sommige studies melden als negatieve effecten van (overdreven) stress: seksueel disfunctioneren, het uitlokken van ongezonde eetgewoonten, een verhoogde kans op een mislukte embryoinnesteling, een verhoogde kans op spontaan miskraam, etc. Geen van de genoemde effecten is echter onomstotelijk wetenschappelijk aangetoond, verder onderzoek is nodig. Niettemin lijkt het duidelijk dat het matigen van stress en spanning kan helpen om een vruchtbaarheidsbehandeling draaglijk(er) te houden voor jezelf. Psychologische begeleiding kan daarin helpen omdat een vruchtbaarheidsbehandeling an sich ook spanning met zich kan meebrengen.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.