Consulteer de meest gestelde vragen

Stress

Er is geen eenduidig wetenschappelijk bewijs dat stress een invloed heeft op je vruchtbaarheid of op de slaagkans van een vruchtbaarheidsbehandeling. Sommige studies melden als negatieve effecten van (overdreven) stress: seksueel disfunctioneren, het uitlokken van ongezonde eetgewoonten, een verhoogde kans op een mislukte embryoinnesteling, een verhoogde kans op spontaan miskraam, etc. Geen van de genoemde effecten is echter onomstotelijk wetenschappelijk aangetoond, verder onderzoek is nodig. Niettemin lijkt het duidelijk dat het matigen van stress en spanning kan helpen om een vruchtbaarheidsbehandeling draaglijk(er) te houden voor jezelf. Psychologische begeleiding kan daarin helpen omdat een vruchtbaarheidsbehandeling an sich ook spanning met zich kan meebrengen.

Sluiten

Update 27/03/2024: verbouwingen Brussels IVF:

Het einde van de verbouwingswerken is voorzien eind april 2024.

m jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid van Brussels IVF en de balie van ons Labo Andrologie en de bijhorende lokalen  voor het maken van een staal.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  We stellen alles in het werk om de hinder door de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.