Consulteer de meest gestelde vragen

Voedsel: Listeriose

Listeriose is een voedselinfectie die gevaarlijk kan zijn tijdens de zwangerschap. Je baby kan immers besmet raken indien je deze bacterie oploopt wat kan leiden tot vroeggeboorte of miskraam. Bij besmetting kan je last hebben van misselijkheid, buikpijn, lichte koorts, braken en diarree. Niet alle vrouwen ervaren echter symptomen. Om een infectie met listeriose te vermijden houd je rekening met volgende zaken: 

– Kook voeding goed voor consumptie en was je handen grondig na contact met rauwe voeding; 
– verhit vlees, kip, vis en schaal- en schelpdieren voldoende; 
– neem enkel gepasteuriseerde of UHT melk en vermijd voeding op basis van rauwe of gefermenteerde melk; 
– ontdooi voeding in de koelkast of microgolfoven en niet op kamertemperatuur. 

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.