Consulteer de meest gestelde vragen

Voedsel: Toxoplasmose

Toxoplasmose is een infectie die je maar eenmaal kan doormaken. De bacterie verspreidt zich via katten, daarom wordt ze ook de kattenziekte genoemd. De meeste mensen die toxoplasmose doormaken, merken dit niet en voelen zich hoogstens wat grieperig. Indien je de infectie reeds gehad hebt, ben je levenslang beschermd. Bij de start van een vruchtbaarheidsbehandeling of zwangerschap wordt via een bloedafname gekeken naar antistoffen in je lichaam. Indien je niet beschermd bent, is preventie de enige maatregel want er bestaat geen vaccin tegen toxoplasmose. Besmetting tijdens je zwangerschap kan gevaarlijk zijn want je baby kan ook besmet raken en complicaties veroorzaken.

Ons advies:

– eet geen rauw of half doorbakken vlees. Goed doorbakken en gestoomd vlees zijn veilig;
– was je handen en nagels grondig na contact met rauw vlees. Reinig ook het aanrecht en keukengerei na de bewerking ervan;
– was verse groenten en fruit grondig en schil ze eventueel;
– draag handschoenen als je in de tuin werkt;
– laat de kattenbak dagelijks reinigen door iemand anders;
– vermijd zandbakken waar ook katten bij kunnen komen.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.