Consulteer de meest gestelde vragen

Wanneer moet ik nuchter zijn?  

Je moet nuchter zijn vóór elke ingreep onder algemene verdoving, bij een preoperatieve bloedafname (dus niet bij de vooronderzoeken in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling of tijdens de vruchtbaarheidsbehandeling zelf).  Voor een eicelpunctie en bepaalde ingrepen onder lokale verdoving dien je ook nuchter te zijn, maar de counselor, verpleegkundige of Dagelijkse Monitoring zal je steeds de nodige instructies geven bij de planning. Je moet niet nuchter zijn voor een hysteroscopie of hysterosalpingografie, of voor het geven van een bloedafname of een spermastaal.  

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.