Is een behandeling met donormateriaal de oplossing voor mijn kinderwens?
Afhankelijk van jouw situatie is het soms al zeer snel duidelijk of donormateriaal nodig zal zijn bij een behandeling. Voor andere wensouders is donormateriaal dan weer een piste waar zij op vooraf nog niet bij hebben moeten stilstaan. Hoewel een behandeling met donormateriaal een medisch evenwaardige piste kan zijn, betekent dit in sommige gevallen ook afscheid nemen van een bepaald toekomstbeeld en een eigen genetisch kind.
Onze experten zijn er om jou hierbij te begeleiden.
Dit op psychologisch vlak, maar ook op praktisch en financieel vlak, om zo een geïnformeerde keuze te kunnen maken over jullie toekomst en die van het toekomstige kind. De psychologen van Brussels IVF zijn dan ook opgeleid om je/jullie bij te staan in dit beslissingsproces.


Ik heb een vriendin die eicellen wil doneren maar we voelen ons niet comfortabel bij gekende donatie.
Er bestaat zoiets als ‘wisseldonatie’. Als wensouder neem je samen met de doneuse contact op met ons centrum. De doneuse kan via ons centrum anoniem doneren aan andere wensouder(s) op de wachtlijst. Anders dan bij een klassieke anonieme donor, ontvangt de wisseldonor geen onkostenvergoeding. De kosten voor de donatie worden gedekt door de wensouder die haar aanbrengt. In ruil hiervoor word je als wensouder hoger op de wachtlijst geplaatst voor eicellen van een andere anonieme doneuse.
Heb je vragen rond een behandeling met donormateriaal? Aarzel niet om een gesprek te vragen bij één van onze psychologen om samen te ontdekken welke opties jij (en je partner) willen exploreren.
Het kan ook dat bij een behandeling waar geopteerd wordt voor materiaal van een donor of doneuse, een gesprek bij de psychologe automatisch deel uitmaakt van het traject.