De meest gestelde vragen beantwoord door onze experts

Tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling word je mogelijks geconfronteerd met verschillende nieuwe termen en vragen. Wanneer je de stap zet naar een fertiliteitscentrum, komt er ook gewoon heel veel informatie op je af. We bundelen hier daarom veelgestelde vragen.

Om het jou zo makkelijk mogelijk  te maken, kan je zoeken op bepaalde thema’s. Maar je kan ook zelf een zoekterm ingeven. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug? Contacteer ons via info@brusselsivf.be.

Moet de kopie van mijn dossier op voorhand worden doorgestuurd?

Je hoeft dit niet op voorhand door te sturen. Gelieve een kopie van je medisch dossier wel ten laatste mee te brengen naar de eerste consultatie bij de arts.  
Meer lezen

Hoe schrijf ik me in in het ziekenhuis?

Bij een eerste consultatie meld je je aan t.h.v. de inschrijvingsbalie van het Kinderziekenhuis, gebouw F, route 990. Voorzie steeds je identiteitspapieren: identiteitskaart voor Belgische patiënten, paspoort en een geldig...
Meer lezen

Worden alle eicellen gebruikt voor de bevruchting bij ICSI?  

Alle mature eicellen worden gebruikt. Eicellen die immatuur zijn worden in cultuur gehouden. Indien ze na enkele uren matuur zijn, kunnen ze alsnog gebruikt worden.  
Meer lezen

Mijn buik doet pijn en/of is opgezwollen na embryotransfer, is dit normaal?  

Dit is niet ongewoon tenzij je echt zware hinder ondervindt. Raadpleeg in dat geval je huisarts of kom naar Brussels IVF (graag je komst telefonisch verwittigen op +32 2 477...
Meer lezen

Ik durf zelf mijn injecties niet te zetten. Waar kan ik hiervoor terecht? 

Je kan hiervoor zelf contact opnemen met een thuisverpleegkundige. Let wel, je hebt hiervoor een voorschrift nodig dat je via Brussels IVF kan verkrijgen.  
Meer lezen

Is het toegestaan om meer dan 1 embryo te laten terugplaatsen? 

Er is bij wet vastgelegd hoeveel embryo’s er maximum mogen teruggeplaatst worden. Onder de leeftijd van 36 jaar mag er voor de eerste en tweede poging slechts 1 embryo worden...
Meer lezen

Gewicht/ BMI

Indien je zwanger wil worden, is het aangeraden een gezonde levensstijl na te streven. Het ideale BMI (Body Mass Index) om zwanger te worden ligt tussen 18,5 kg/m² en 25...
Meer lezen

Wie volgt mijn zwangerschap op?  

De eerste 7 weken van de zwangerschap worden in Brussels IVF opgevolgd. Vervolgens raden we je aan contact op te nemen met je eigen gynaecoloog voor het verder opvolgen van de...
Meer lezen

Wat moet ik meebrengen als ik naar het ziekenhuis kom voor een eicel pick-up? 

Bij een eicel pick-up mag je jouw Witness-kaart niet vergeten. Indien je voor de eerste keer naar ons komt, wordt deze aangemaakt op de dag zelf. 
Meer lezen

Wij gaan op reis op het moment van eicel pick-up, kan deze uitgesteld worden?  

Indien je al gestart bent met de stimulatiemedicatie kan de eicelpunctie niet meer uitgesteld worden. Als je toch beslist om de eicelpunctie niet te doen, zal je de medicatie zelf...
Meer lezen
Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.