De meest gestelde vragen beantwoord door onze experts

Tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling word je mogelijks geconfronteerd met verschillende nieuwe termen en vragen. Wanneer je de stap zet naar een fertiliteitscentrum, komt er ook gewoon heel veel informatie op je af. We bundelen hier daarom veelgestelde vragen.

Om het jou zo makkelijk mogelijk  te maken, kan je zoeken op bepaalde thema’s. Maar je kan ook zelf een zoekterm ingeven. Vind je het antwoord op jouw vraag niet terug? Contacteer ons via info@brusselsivf.be.

Ik heb een eicel pick-up gehad. Mag ik in bad? Mag ik sporten? Mag ik betrekkingen hebben?  

Er wordt afgeraden om te sporten, in bad te gaan en betrekkingen te hebben tot 1 week na eicel pick-up, dit om infecties te vermijden. 
Meer lezen

Mijn behandelend arts werkt niet meer in Brussels IVF. Bij welke arts zal ik terechtkomen voor een vervolgafspraak?   

Je kan zelf eventueel je voorkeur van arts doorgeven. Indien niet zal het Contact Center je een afspraak geven bij een arts volgens specialisme of eventuele urgentie. 
Meer lezen

Wat is mijn startdatum? 

De startdatum wordt gegeven door de counselor. Indien je jouw startdatum wenst te wijzigen dien je hiervoor de verantwoordelijken te contacteren: startivf@uzbrussel.be of +32 2 477 66 19. 
Meer lezen

Ik ben vergeten een bloedafname te laten uitvoeren voor de start van mijn cyclus, wat nu?  

Indien je vergeten bent om een bloedanalyse te laten uitvoeren, probeer een bloedanalyse dan toch zo snel mogelijk door te sturen met vermelding welke dag van je menstruele cyclus je...
Meer lezen

Ik heb bruinverlies na embryotransfer. Is dit normaal?  

Bruinverlies is niet abnormaal, in geval van aanhoudend bloedverlies raden we je aan om je arts of counselor te contacteren. 
Meer lezen

Moet ik een afspraak maken voor een eerste bloedafname bij de start van mijn behandeling? 

Ja, je dient steeds een afspraak te maken voor een bloedafname. Je dient je eveneens steeds in te schrijven aan de inschrijvingsbalie.  Openingsuren: Weekdagen: 7u tot 20u (voor resultaat de...
Meer lezen

Waar kan ik mijn voorgeschreven stimulatiemedicatie kopen?  

Stimulatiemedicatie dient verplicht in het IVF-medicatiepunt van Brussels IVF te worden afgehaald om aanspraak te kunnen maken op terugbetaling. Dit afhaalpunt is open op weekdagen van 8u tot 18u en...
Meer lezen

Ik heb een afspraak voor een externe bloedafname. Wanneer moeten jullie de resultaten ten laatste ontvangen hebben? 

Wij ontvangen graag de resultaten voor 12u aangezien de patiëntendossiers tijdens de middag overlopen worden in de vergadering met de artsen. Resultaten die ten laatste om 13u ontvangen worden, worden...
Meer lezen

Wij gaan op reis op het moment van eicel pick-up, kan deze uitgesteld worden?  

Indien je al gestart bent met de stimulatiemedicatie kan de eicelpunctie niet meer uitgesteld worden. Als je toch beslist om de eicelpunctie niet te doen, zal je de medicatie zelf...
Meer lezen

Wanneer moet ik naar de psycholoog?

Je behandelende arts bepaalt wanneer je een afspraak moet hebben bij één van onze psychologen. Er zijn verschillende criteria om een patiënte of een koppel (eerst) een pyschologische consultatie te...
Meer lezen
Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.