Transport van embryo’s?

Het is mogelijk dat je tijdens een behandeling advies vraagt bij verschillende experts en in verschillende centra. Embryo’s en reproductieve cellen kunnen enkel op uitdrukkelijke vraag en onder specifieke voorwaarden getransporteerd worden.

Kan ik embryo’s uit een ander centrum laten overbrengen?

Als je tijdens je behandeling reproductief lichaamsmateriaal hebt laten inbanken, kan het om medische redenen nodig zijn om dat naar een ander centrum te laten transporteren, of omgekeerd, uit een ander centrum te laten laat overbrengen naar Brussels IVF.

Een dergelijk transport is enkel mogelijk met een professionele firma. Brussels IVF heeft hiervoor samenwerkingscontracten met erkende transportfirma’s.

Deze voldoen aan de complexe regelgeving op verschillende niveaus (EU, internationale transportafspraken, laboratoriumvereisten, etc.), en voldoen aan de vooropgestelde kwaliteitsnormen om de kwaliteit van jouw genetisch weefsel te garanderen.

Opgelet

Aan het vervoer van genetisch materiaal zijn kosten verbonden die volledig ten laste van de opdrachtgevers zijn. Bevraag je tijdig over alle voorwaarden en termijnen via IVFtransport@uzbrussel.be.

Je ingevroren genetisch materiaal zelf thuis bewaren of zelf vervoeren kan niet.

Sluiten

Verbouwingen Brussels IVF:

Om jouw comfort en privacy te verhogen zijn er momenteel verbouwingswerken aan de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF. Het einde van de werken is voorzien in midden maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf.

Lees alle info over de impact op jouw behandeling en consulteer de vaak gestelde vragen.