Verbouwingen verpleegeenheid Brussels IVF en balie Labo Andrologie

Om jouw comfort en privacy te verhogen, verbouwen we de verpleegeenheid (VP03) van Brussels IVF en de balie van het Labo Andrologie. Het einde van de werkzaamheden duren is voorzien in maart 2024.

De voorbereiding voor een interventie waarbij een opname vereist is (eicelpunctie, (kijk)operatie, …) en nazorg zullen tijdelijk op een andere verpleegeenheid in het UZ Brussel uitgevoerd worden.

In het kader van deze verbouwingswerken verhuizen de balie van ons Labo Andrologie en de bijhorende lokalen  voor het maken van een staal, vanaf 8 januari 2024, tijdelijk naar de tweede verdieping van Brussels IVF (via route 980).

We stellen alles in het werk om de hinder door de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken en vertrouwen op jouw/jullie flexibiliteit en begrip tijdens deze periode.

Praktische instructies

Aanwezigheid partner:

Tijdens je behandeling garanderen we dezelfde kwaliteit van zorg maar mogelijks ervaar je tijdens deze periode minder comfort omwille van de tijdelijke locatie met beperkte ruimte.  Om dezelfde reden kan je partner of begeleider niet aanwezig zijn tijdens je verblijf in de tijdelijke verpleegeenheid.

Inschrijven en aanmelden voor uw interventie

De inschrijvingsprocedure blijft ongewijzigd:

  • tijdens de week: inschrijfbalie in de inkomhal van het Kinderziekenhuis (ingang F)
  • tijdens het weekend of op feestdagen: inschrijfbalie aan de hoofdingang

De aanmeldbalie van Brussels IVF op de eerste verdieping bevindt zich tijdens de werken aan loket 1 in de inkomhal van het Kinderziekenhuis.

Veel gestelde vragen

Waarom de verpleegeenheid van Brussels IVF verbouwen?
De verbouwing zal een verblijf in ons centrum veel aangenamer maken. We verhogen jouw comfort met aandacht voor de intimiteit van een fertiliteitstraject.

Kan mijn behandeling doorgaan?
Ja, alle behandelingen gaan door. De verbouwing heeft geen enkele impact op wachttijden en planning, noch op de kwaliteit van uw behandeling.

Waar gaat mijn ingreep of eicelpunctie door?
Alle fertiliteitsbehandelingen en -ingrepen gaan gewoon door bij Brussels IVF in de hiervoor voorziene lokalen met de hiervoor opgeleide medewerkers. Enkel de voorbereidingen en nazorg (die normaliter op onze verpleegeenheid (VP03) doorgaat), wordt verdeeld over verschillende verpleegeenheden in het ziekenhuis. Je zal bij een eicelpunctie wel door het Brussels IVF team verzorgd en opgevolgd worden op deze tijdelijke andere locatie.

Mag mijn partner/begeleider aanwezig zijn?
De aanwezigheid van je partner blijft ongewijzigd. Enkel bij interventies waarbij een (dag)opname vereist is, kan de partner tijdens de werkzaamheden niet aanwezig zijn op de tijdelijke verpleegeenheid. Deze maatregel is helaas nodig om logistieke redenen. Hierop kunnen geen uitzonderingen toegestaan worden.
Bij consultaties, counseling en de terugplaatsing van een embryo is je partner steeds aanwezig.
Inseminaties gebeuren tijdens de verbouwingswerken op het operatiekwartier van Brussels IVF, ook hier mag de partner aanwezig zijn.

Aan welke verpleegeenheid meld ik mij?
De verpleegeenheid van Brussels IVF (VP03) zal op de huidige locatie niet toegankelijk zijn vanaf 1 april tot half maart 2024. De verpleegeenheid met medewerkers van Brussels IVF bevindt zich tijdelijk op een andere locatie in het UZ Brussel. Je krijgt deze informatie bij je inschrijving aan de inschrijfbalie.

Waar schrijf ik mij in voor een afspraak bij Brussels IVF? Hoe kom ik best het ziekenhuis binnen?
De inschrijvingsprocedure blijft voor alle afspraken ongewijzigd:

  • in de week: inschrijfbalie in het Kinderziekenhuis
  • in het weekend of op feestdagen: inschrijfbalie aan de hoofdingang

Je schrijft je in aan de kiosk of balie en krijgt daar de juiste informatie mee over jouw afspraak en/of opname.
De aanmeldbalie van Brussels IVF op de eerste verdieping bevindt zich tijdens de werken aan loket 1 in de inkomhal van het Kinderziekenhuis.

Geactualiseerd: Ik dien een zaadstaal te geven. Wat moet ik doen?
Het produceren van een staal gebeurt vanaf 8 januari op de tijdelijke locatie  (via route 980).

Je schrijft je in aan de balie aan de ingang van het ziekenhuis en meld je daarna aan bij de aanmeldbalie (loket 1 in de inkomhal van het Kinderziekenhuis). Daar ontvang je een ticketnummer. Je begeeft je vervolgens naar de wachtzaal op de tweede verdieping (route 980).
We hanteren hetzelfde oproepsysteem: je nummer zal op het scherm verschijnen en je kan via de tijdelijke signalisatie de balie van het Labo Andrologie bereiken.

Ter hoogte van de tijdelijke balie zijn ook lokalen uitgerust om de zaadstaal te kunnen produceren.

Indien je nadien wacht op je partner die een eicelpunctie onderging, kan dit in de bezoekerscafetaria (route 899) of coffee corner (route 990) tot wanneer zij opgehaald mag worden.

Ik ben een partner/begeleider. Waar kan ik terecht tijdens de opname?
Omwille van logistieke redenen kan je tijdens de ingreep helaas niet wachten op de verpleegeenheid zoals normaal het geval is. Je kan gebruik maken van de bezoekerscafetaria (route 899) of coffee corner (route 990) tot wanneer de patiënt opgehaald mag worden.

Wat na mijn eicelpunctie?
Na een eicelpunctie onder lokale verdoving mag de patiënt, na toestemming van de arts, gewoonlijk 2 uur na de ingreep het ziekenhuis verlaten, mits begeleiding.
Je kan je partner of begeleider dan vervoegen aan de toegangsdeuren van de tijdelijke verpleegeenheid (route 370).