Infowebinars van Brussels IVF

Om wensouders voor en tijdens hun fertiliteitstraject goed te begeleiden biedt Brussels IVF verschillende webinars aan. Daarmee willen we anticiperen op  verschillende vragen waarmee je tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling geconfronteerd kan worden.

Tijdens de interactieve momenten worden verschillende thema’s uitgelicht en vragen beantwoord door onze experts.

De agenda voor het najaar 2024 is nog in opmaak en zal hier aangevuld worden wanneer gekend.

Webinars voor starters

Heb je vragen over zwanger worden met medische ondersteuning? Wil je weten welke stappen en onderzoeken er gebeuren tijdens een fertiliteitstraject en hoe de meest courante behandelingen verlopen? Tijdens deze webinar nemen we je mee in de werking van Brussels IVF en de mogelijke opties wanneer je onze hulp inroept.
De webinar wordt aangeboden met de focus op twee verschillende doelgroepen: heterokoppels enerzijds en, lebische koppels en alleenstaande wensmoeders anderzijds.
Bij deze laatste versie wordt ook iets dieper ingegaan op een behandeling met het gebruik van donorsperma.
Een arts en vroedvrouw van Brussels IVF (UZ Brussel) geven inzicht in het fertiliteitstraject, onze werking en ze beantwoorden de meest voorkomende vragen.

OP HET PROGRAMMA:

  • Slaagkansen in ons centrum
  • Behandelingen
  • Tips: Wat zelf doen?
  • Verloop traject
  • Ondersteuning op maat
  • Praktische aanpak; stap voor stap
  • Vragen

Webinar: Het embryo (IVF/ICSI)

Deze webinar sessie gaat dieper in op de eerste vijf dagen van het embryo tijdens een IVF/ICSI behandeling en is meer technisch van aard.
Tijdens een IVF/ICSI behandeling word je immers geconfronteerd met verschillende nieuwe (medische) termen. Een belangrijk stuk van de behandeling speelt zich ook in het labo af tijdens die tergend lange “wachtweek”.
Tijdens deze webinar nemen we je mee achter de schermen in het labo. We leggen uit wat er juist gebeurt na het moment van eicelpunctie, tonen hoe embryo’s opgevolgd worden en verklaren hoe ze een score toegekend krijgen.

Een embryoloog en fertiliteitsarts van Brussels IVF beantwoorden de meest voorkomende vragen over de eerste week van het embryo.

 

Webinar: Psychologische veerkracht en mentaal welzijn tijdens een fertiliteitstraject

Deze webinar werd vormgegeven door het team van psychologen gelinkt aan ons centrum en richt zich vooral op wensouders die al één of enkele vruchtbaarheidsbehandelingen achter de rug hebben.

Omdat een niet vervulde kinderwens een grote impact kan hebben op je welzijn, wil deze sessie op een laagdrempelige manier enkele nuttige handvaten aanbieden.
Samen met jou bespreekt een fertiliteitspsycholoog thema’s als het aangeven van je grenzen, het juiste ritme bepalen van een behandeling of in gesprek gaan over het thema met je omgeving of partner.

 

Interesse?

Wil jij meer weten over dit initiatief, toegang krijgen tot de agenda of deelnemen aan één van deze webinars, contacteer ons via webinarbrusselsivf@uzbrussel.be.

Nieuwe edities worden hier aangevuld van zodra de data gekend zijn.